Forsking viser: Hvite tenner gir deg høyere lønn

Et hvitt og friskt smil kan ha mange fordeler, både sosialt og profesjonelt. Forskning har vist at personer med et godt og velpleid smil ofte oppfattes som mer attraktive, tillitsvekkende og suksessrike.

En studie fra University of California, Los Angeles (UCLA) viste at personer med et hvitt og friskt smil ble vurdert som mer attraktive enn de med dårligere tannhelse. Studien fant også at personer med et godt smil ble vurdert som mer sosialt akseptable og som mer egnet til å fylle lederroller.Videre fant de at personer med hvitere tenner i gjennomsnitt tjente 17% mer enn sine kolleger som ikke prioriterte smilet sitt like mye.

En annen studie fra New York University (NYU) viste at personer med et hvitt og friskt smil ble vurdert som mer empatiske og kompetente. Dette kan ha sammenheng med at et godt smil gir inntrykk av at en person er velpleid og tar vare på seg selv, noe som kan signalisere at de også vil ta vare på andre.

Forskning viser at personer som har et lyst smil oppfattes som mer empatiske.
Forskning viser at personer som har et lyst smil oppfattes som mer empatiske.

Forskning har også vist at et hvitt smil kan være viktig for å skape et positivt førsteinntrykk i profesjonelle situasjoner. En studie fra British Dental Journal viste at personer med et hvitt og friskt smil ble vurdert som mer kompetente og som mer egnet til å få jobben enn de med dårligere tannhelse.

Det finnes mange metoder for å få et hvitt og friskt smil, som tannbleking, tannrens og å unngå mat og drikke som misfarger tennene. Det er viktig å oppsøke tannlegen regelmessig for å sørge for god tannhelse og å unngå problem som kan føre til misfarging av tennene.

Totalt sett viser forskningen at et hvitere smil kan være viktig for å
skape et positivt førsteinntrykk og for å fremstå som mer attraktive, tillitsvekkende og kompetente. Å bleke tennene regelmessig og å unngå mat og drikke som misfarger tennene kan hjelpe deg å oppnå et hvitt og friskt smil.

Prøv nå og opplev
effekten

Prøv nå og opplev effekten

Referanser:

J.T. Newton, S.S. Subramanian, S. Westland, A.K. Gupta, W. Luo, A.Joiner,

The impact of tooth colour on the perceptions of age and social judgements., Journal of Dentistry, Volume 112, 2021, 103771, ISSN 0300-5712, https://doi.org/10.1016/j.jdent.2021.103771 

Câmara, Carlos Alexandre. Estética em Ortodontia: seis linhas horizontais do sorriso. Dental Press Journal of Orthodontics. 2010, v. 15, n. 1, pp. 118-131, https://doi.org/10.1590/S2176-94512010000100014. Epub 03 May 2010. ISSN 2177-6709.